top of page

ŠEŠIRI LETE

Updated: Feb 15, 2021



IZ SWIBIR MAGAZINA VOL3/2021

Više na linku:



Iako smo kao klub imali uspjeha plasmana sva tri natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji u neolimpijskoj disciplini dugog triatlona, ova trostruka kadetska kruna je nešto posebno. Pitali smo Filipa, Pabla, Andru i trenericu Željku kako su to oni doživjeli.


FILIP VILENICA prvo mjesto PH super sprint triatlon, KADETI

2020. godinu pamtit ću po potresu i pandemiji koronavirusa, ali prije svega po svojim sportskim uspjesima (prvak Hrvatske u triatlonu i akvatlonu, ukupni pobjednik Hrvatske triatlon lige).

Sve utrke prije samog prvenstva bile su priprema za trostruku krunu swibirovaca. Prvenstvo Hrvatske održalo se na Jarunu 12. rujna 2020. S trenericom smo dogovorili taktiku utrke, a cilj nam je bio da osvojimo prva tri mjesta. Ja sam trebao odraditi tzv. solo utrku, odnosno da isplivam prvi iz Jaruna, sam vozim bicikl, tj. da ne čekam grupu i na kraju istrčim kako znam. Utrku sam odlično odradio i stigao prvi. Na okretu trčanja vidio sam da su Pablo i Andro na 2 i 3 mjestu i odmah po ulasku u cilj s nestrpljenjem sam čekao njihov dolazak. Nakon Pabla u cilj je kao treći ušao Andro i poletio nam u zagrljaj. Našoj sreći nije bio kraja i uvijek ću pamtiti tu utrku i naše trostruko slavlje.

U TK-u Swibir stekao sam mnogo prijatelja, te osim što smo ekipni prvaci Hrvatske, meni je još važnije što smo zaista najbolja "ekipa" u Hrvatskoj, ekipa koja bodri, pomaže, zajedno se smije, plače i, naravno, zajedno slavi!!!


PABLO BENKO drugo mjesto PH super sprint triatlon, KADETI

Bilo je to jedno baš zanimljivo natjecanje. Inače nemam tremu pred natjecanje, ali toga jutra je sve krenulo krivo. Izgubio sam dres i u ormaru sam pronašao neki preveliki u kojem ću plivati kao s padobranom. Osim toga, sjetio sam se bolova slezene s prošlog natjecanja i nisam se baš najbolje osjećao. Trenerica me je spasila sa starim Žicovim dresom koji je pronašla u zadnji čas. Bio sam ponosan što ga nosim, ali svi su me zezali da to moram opravdati s medaljom. S Filipom i Androm sam imao dogovor da ćemo sva trojica biti na postolju. Nisu mi važne medalje, ali ipak je to neko priznanje za trud i razna odricanja.

Plivao sam drugi jer mi je Filip bio prebrz, a procijenio sam da imam više snage od grupe i tu sam ulovio prednost. Slušao sam svoje tijelo. Bicikl sam vozio u grupi prema dogovoru s trenericom i čuvao snagu za trčanje. Tranzicije su odlično prošle i trčao sam dobro iako mi je već ponestajalo snage. Navijanje prijatelja, trenera i obitelji probudilo je u meni onaj inat i izvukao sam posljednje atome energije da završim utrku. Kad sam u cilju ugledao Filipa ispred sebe i Andru iza sebe, znao sam da ćemo baciti šešire na dodjeli medalja. Pomislio sam: "Trenerica će biti baš ponosna na nas".

Sretan sam što mi je triatlon dao još jednu veliku obitelj u kojoj je puno poštovanja, poticanja i lijepih prijateljstava. To zahvaljujem trenerici Željki koja nas pokemone drži na okupu, osluškuje i brine o nama kao druga mama, a njezino znanje i stručnost će nas odvesti na još puno putovanja do novih uspjeha.


ANDRO SERTIĆ treće mjesto PH super sprint triatlon, KADETI

PH tj. Prvenstvo Hrvatske doživio sam kao jako lijepo iskustvo. Ne treniram baš dugo, ali s Filipom Vilenicom koji također trenira kratko dokazali smo da se i u kratkom vremenu može postići jako dobar rezultat, ali tu je prvenstveno važan trud. Kada sam došao na postolje, osjećao sam se super jer su pored mene bili Pablo i Filip. Bili smo na postolju, nosili šešire i bacali ih u zrak dok su ostali uzvikivali "bravo!". Nikad to neću zaboraviti. Ali ništa mi ne bismo uspjeli bez trenerice Željke i najbolje ekipe svih vremena.


TRENERICA ŽELJKA ŠABAN MILIČIĆ

Kada me pitaju zašto sam trenerica, odgovor je baš iz ovog razloga!

100% odrađenih treninga,

100% zalaganje na treningu, 100% povjerenja!

Daje i 100% rezultat!

Sretna i ponosna na SWE moje POKEMONE koji su na Prvenstvu Hrvatske ostavili srce na utrci!

Recent Posts

See All
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

Triatlon klub SWIBIR

Adresa: Sv. Mateja 120, Zagreb
E-mail: tkswibir@tkswibir.hr


Matični broj: 1819267  |  OIB: 96866297102 

Žiro račun: 2500009-1101158002 

SWIFT: HAABHR22 IBAN: HR23 2500 0091 1011 58002

Predsjednik kluba:

Marko Miličić

Telefon: +385 99 2222772    

Informacije o upisu novih članova, treninzima i terminima:


Vinko Vrebac 

091 7913 174 

Željka Šaban Miličić 

098 775 792 

bottom of page