O NAMA

PRIČA O TRIATLON KLUBU SWIBIR

17 nam je godina tek...

 

Triatlon klub Swibir osnovan je 2003. godine te od svog osnutka aktivno provodi specijalizirane programe za aktivne natjecatelje (Swibir Race Team), Age group natjecatelje (Swibir Age Group) i djecu (Swibir Kidz).

300... nije Spartanaca, ali triatlonaca jest

 

U svom sedamnaest-godišnjem djelovanju kroz klub je prošlo više od 300 triatlonaca od kojih su mnogi i danas aktivni te postižu zapažene rezultate. 

Također treba istaknuti daje klubu posljednje četiri godine jedan jedan od najuspješniji klubova u Hrvatskoj prema broju aktivnih natjecatelja, broju reprezentativaca i osvojenim državnim prvenstvima te ostalim natjecanjima u Hrvatskoj kao i organizacijom natjecanja. Posebno smo ponosni na priznanje Hrvatskog triatlon saveza koji je Triatlon klub Swibir proglasio najuspješnijim klubom u 2017., 2018. i 2019. godini!

Ponosni smo i na uspjeh naših članova koji su uz punu podršku kluba i trenera odradili dugotrajan program treninga, te je kroz 15 godina 43 člana uspjelo završiti najtežu triatlon disciplinu – Ironman.

I have a dream... Hawaii

 

Osim toga imali smo na Svjetskom prvenstvu IRONMAN WORLD CHAMPIONSHIP HAWAII dva predstavnika Andreja Višticu i Željku Šaban Miličić. Njihov veliki uspjeh je jedinstven, a osobito značajan jer su njime potakli novu generaciju triatlonaca da im se pridruže u triatlon sportu te možda i oni počnu sanjati svoje Hawaiie.

Što bi klub bio bez onih koji na najbolji način promiču sport i vrijednosti koje zastupamo? Bez lažne skromnosti, u ženskoj i muškoj konkurenciji imamo ponajbolje predstavnike u dugom triatlonu. Lista zapaženih rezultata je podugačka pa ćemo u ženskoj konkurenciji izdvojiti Sonju Škevin koja je 2018. godine ostvarila najbrže vrijeme (državni rekord) u dugom triatlonu i Željku Šaban Miličić koja je uspješno nastupila na Svjetskom prvenstvu IRONMAN WORLD CHAMPIONSHIP HAWAII. Najbolji hrvatski triatlonac u dugom triatlonu i osvajač prestižnih europskih titula Andrej Vištica je ujedno prvi i jedini Hrvat koji je osvojio postolja na prestižnim utrkama IRONMAN serije. Svakako treba izdvojiti i Matiju Avirovića koji je od 2017. godine na europskom i svjetskim natjecanjima ostvaruje vrhunske rezultate. Njihov veliki uspjeh je jedinstven, a osobito značajan jer su njime potakli novu generaciju triatlonaca da im se pridruže u triatlon sportu te možda i oni počnu ostvarivati svoje triatlonske snove.

Klub je pokretač i organizator mnogih uspješnih domaćih i međunarodnih natjecanja, kao i klupskih i državnih prvenstava (Mljet Half Ironman, Krk3atlon i Poreč Triatlon). Poreč triatlon kao kruna triatlonske sezone postao je jedan od najbolje organiziranih i posjećenih utrka u regiji.

Volimo (se)... organizirati

 

Triatlon Klub Swibir je u 2016. godini pokrenuo multisport ligu Swibir Classics. S obzirom na dugogodišnje iskustvo organiziranja revijalnih klupskih prvenstava, u 2016. godini odlučili smo se na organizaciju multisport lige s ciljem privlačenja novih pojedinaca u sport, te prezentaciju triatlon sporta i kluba. Liga se sastoji od različitih sportova i disciplina. 

Aktivno smo promovirali sport i sportski način života, otvorili pristup sportu i prilagodili naše programe kako najmlađim generacijama, tako i odraslim ljudima koji vole aktivan način života. Za afirmaciju sporta učinili smo mnogo, prvenstveno promocijom i organizacijom brojnih natjecanja, kako klupskih, tako i državnih prvenstava. Osim već spomenutih utrka, ponosni smo pokretač i organizator jedne od najzabavnijih utrka cestovnog trčanja Zagreb Love.Run.

Struka na prvom mjestu

 

Visoka stručnost kadra odražava se u činjenici da su svi klupski treneri (Željka Šaban Miličić, Vladimir Žic, Vinko Vrebac) diplomirani kineziolozi koji su ujedno i aktivni triatlonci. Ovaj podatak smatramo iznimno bitnim jer samo neposredan kontakt i, prije svega profesionalizam, donose razliku koju su prepoznali i naši članovi.

Jedna velika obitelj

 

Ponosni smo što kroz naše programe prolaze i dobrodošli su sportaši svih dobnih kategorija i sportaša sa posebnim potrebama. Osobito se ponosimo time što vidimo da se naš individualni pristup prepoznaje, te da se i cijele obitelji uključuju u naš klub. Na velikom broju treninga događa se da su u sportskoj odjeći i dijete i roditelj. Smatramo da time posredno činimo dobro pojedincu, obitelji, ali i čitavom društvu u cjelini.

Svi zajedno veliku pozornost pridajemo očuvanju i integritetu članstva kluba. Primarna misao vodilja kluba je da članovima kluba osiguramo zadovoljstvo i sigurnost u postizanju kvalitetnijeg, „sportskog“ načina života, postizanju vlastitih  zdravstvenih i sportskih ciljeva te održavanje visoke razine društvene aktivnosti kroz razna neformalna druženja članova, prijatelja, roditelja i djece.

 

WE MAKE YOUR TRI DREAMS COME TRUE!

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

Triatlon klub SWIBIR

Adresa: Sv. Mateja 120, Zagreb
E-mail: tkswibir@tkswibir.hr


Matični broj: 1819267  |  OIB: 96866297102 

Žiro račun: 2500009-1101158002 

SWIFT: HAABHR22 IBAN: HR23 2500 0091 1011 58002

Predsjednik kluba:

Marko Miličić

Telefon: +385 99 2222772    

Informacije o upisu novih članova, treninzima i terminima:


Vinko Vrebac 

091 7913 174 

Željka Šaban Miličić 

098 775 792 

© 2018. TRIATLON KLUB SWIBIR / nulaosam.hr

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon