top of page

BETTICA I ERASMUS


Tekst preuzet iz Swibir Magazina vol5/2022 https://en.calameo.com/read/005749932a14b243b090e


Pooozdrav svima iz Barcelone.


Prije svega hvala puno Marku, Željki i Coletu na razumijevanju i podršci. Nakon što sam javila da idem na erasmus, pojeli smo top burger i obavili savršeno ugodan razgovor što je za mene bila ogromna sreća. Prelijepo od Vas!


Razmišljala sam o erasmusu dosta međutim kako sam kretala raditi sve više, tako sam i manje mislila da ću stvarno otići. Kada sam vidjela ponovno natječaj na stranicama fakulteta opet se u meni javila neka želja da odem, da probam. Moji roditelji su mi uvijek podrška tako da su i u ovom slučaju bili i činila se i njima to super prilika za nova životna iskustva. Na fakultetu mi se desila i spletom okolnosti jedna ogromna sreća , a to je da imam svoju mentoricu, „mamu s faksa“ sa kojom volim popričati o poslu, ali i o nekim životnim odlukama. Nakon tog razgovora bila sam skroz sigurna da je erasmus sjajna ideja i da se želim prijaviti. Čula sam puno priča oko papira za prijavu tako da sam očekivala da će biti puno teže. Zapravo je poprilično jednostavno. Sve što treba napraviti jako jasno piše, odvojiš malo vremena za to i riješiš poprilično brzo. Odabrala sam baš Barcelonu pošto sam željela poboljšati španjolski i živjeti u velikom gradu na moru, dakle Barcelona je win win.





Na fakultetu slušam neke predmete koje nemamo na našem i bazične sportove gdje su plivanje i atletika s obzirom da sam htjela vidjeti ima li što novo u odnosu na KIF. Prvih tjedan dana bilo je jako uzbudljivo pogotovo kada sam saznala da profesori najčešće ne pričaju španjolski nego katalonski. Btw na španjolskom bi već bilo zahtjevno, a ovo je next level hahah. Uglavnom „riješit ćemo nekako“ pristup je kao i uvijek bio tu, tako da trenutno svaki dan nakon fakulteta imam prvo tečaj iz španjolskog , a zatim iz katalonskog. Katalonski sada mogu razumjeti bolje, pogotovo kada čitam tako da neće biti nikakvih problema. Sve se može. Volim da mi dani budu skroz ispunjeni tako da su mi ovi tečajevi super došli.





Najveće razlike na fakultetu su u tome što su ispiti na zaokruživanje i puno se manje pridaje važnosti praktičnom dijelu, dok ima puno više radova i zadataka koje treba napisati/ izložiti kako bi se moglo pristupiti ispitu. Profesori dolaze predavati u kratkim hlačicama, svi studenti ih zovu imenom i na „profesoree“ ne reagiraju.


Zabave nikada ne fali: muzika je sjajna, sangrija, paella, tapasi i naravno treba sve probati. Profesor iz plivanja me zamolio da demonstriram plutanje, pametnom dosta. Pronašla sam super zabavne ljude s kojima se puno družim, zabavljam i istražujem Barcelonu i druge gradove. Obožavam upoznavati nove ljude. Svatko ima neku svoju priču, svoje želje i ciljeve i svi poštujemo različitosti i pomažemo si kada treba. Presretna sam što sam dobila priliku biti ovdje, prekrasno mi je, svakodnevno učim nove stvari, upoznajem nove ljude i stvarno uživam.





Sorry na, ne baš sjajnom izražavanju, u glavi su mi se svi jezici pomiješali. Vidimo se u ožujku, a onda ide pun gas prema završetku studiranja, dati ću sve od sebe da što prije proslavimooo. Lijepi pozdrav i zagrljaj svima.




Recent Posts

See All
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

Triatlon klub SWIBIR

Adresa: Sv. Mateja 120, Zagreb
E-mail: tkswibir@tkswibir.hr


Matični broj: 1819267  |  OIB: 96866297102 

Žiro račun: 2500009-1101158002 

SWIFT: HAABHR22 IBAN: HR23 2500 0091 1011 58002

Predsjednik kluba:

Marko Miličić

Telefon: +385 99 2222772    

Informacije o upisu novih članova, treninzima i terminima:


Vinko Vrebac 

091 7913 174 

Željka Šaban Miličić 

098 775 792 

bottom of page